Χαιρετισμός Προέδρου

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της ΑΓΡΕΚ.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να αλλάξει την εικόνα της πρωτογενή τομέα, και στον τρόπο που προσεγγίζει την αγροτική παραγωγή. Σε ένα κόσμο που εξελίσσεται και η τεχνολογία κάνει αλματώδη βήματα, ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μια στάσιμη και απογοητευτική εικόνα.

Η αγροτική εκμετάλλευση πρέπει να είναι μια ανταγωνιστική και προσοδοφόρα επιχείρηση. Πρέπει, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη παραγωγική επιχείρηση, να αξιοποιούνται οι δυνατότητες που προσφέρει η επιστημονική κατάρτιση και η τεχνολογία. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα συστήματα παραγωγής να εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητα των προϊόντων, αλλά και η υψηλή, σταθερή και εγγυημένη ποσότητα.

Το αγροτικό προϊόν μπορεί να είναι πιστοποιημένο, επώνυμο και αναγνωρίσιμο και να αυξήσει την εμπορική του αξία. Βοηθήστε τα προϊόντα σας να βρουν την θέση που τους αξίζει στην αγορά για να εξασφαλίσετε καλύτερα και το δικό σας εισόδημα. Ένα αναγνωρίσιμο προϊόν θα έχει μεγαλύτερη και σταθερότερη ζήτηση και θα μπορέσετε να διεκδικήσετε υψηλότερη κα σταθερότερη τιμή πώλησης.

Ένας δυναμικός πρωτογενής τομέας σημαίνει οικονομική ανάπτυξη για τον τόπο. Σε μια εποχή που οι προοπτικές μοιάζουν δύσκολες, ο πρωτογενής τομέας, η παραγωγή τροφίμων θα ξεχωρίσει με τις δυνατότητες του στην εγχώρια αγορά αλλά και στις εξαγωγές. Στην ΑΓΡΕΚ είμαστε σε θέση να κατευθύνουμε σωστά τα βήματα σας στον πρωτογενή τομέα, γιατί έχουμε εφαρμόσει αυτά τα οποία προτείνουμε και έχουμε την τεχνογνωσία της παραγωγής. Ξέρουμε αυτά που πρέπει να κάνεις για να πάρεις μια σωστή και ικανοποιητική παραγωγή, αλλά και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσεις και μπορούμε να βρούμε την λύση σε κάθε πρόβλημα.

Έχουμε την γνώση, έχουμε την τεχνολογία, έχουμε την εμπειρία.

 

Για την ΑΓΡΕΚ Κ. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ Α.Ε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

AGREK-1.jpg

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 • Επώνυμο:
  ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ
 • Όνομα:
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • Πατρώνυμο:
  ΙΩΑΝΝΗΣ
 • Ημ. Γέννησης:
  02-12-1960
 • Στρατιωτικές υποχρεώσεις:
  ΕΚΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ
 • Οικογενειακή κατάσταση:
  Έγγαμος, 2 τέκνα
 • Διεύθυνση κατοικίας:
  Κασσάνδρας 9, Δροσιά Χαλκίδας, 34100
 • Τηλ. Επικοινωνίας:
  6974555700, 2221078502
 • e-mail:
  agrekae@gmail.com, agrekconsulting16@gmail.com

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

1983   

Πτυχίο ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, υποτροφία από το Ι.ΚΥ. Συνεργασία με την Γεωπονική σχολή σε πρόγραμμα γεωργικών κατασκευών (ΕΛΚΕΠΑ)

 

1983-85  

Εισήχθη ως αριστούχος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής στο  Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών.

 

Ξεκίνησε την καριέρα του με την πρώτη του συνεργασία με το Γ.Π.Α στο πρόγραμμα γεωργικών κατασκευών ΕΛΚΕΠΑ.

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

1985

- Υπεύθυνος προγράμματος Φυτοπροστασίας ελιάς του Υπουργείου Γεωργίας στο τμήμα αεροψεκασμών στην Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο.

- Υπεύθυνος Γεωπόνος σε διάφορες θερμοσκοπικές μονάδες. 

- Παρακολούθηση σεμιναρίων του ΓΕΩΤΕΕ σχετικά με την εκπόνηση μελετών και κατοχύρωση  διαπίστευσης μελετητή για γεωργοκτηνοτροφικές μελέτες. (Αρ. Διαπίστευσης ΓΕΩΤΕΕ Σ.Σ.Β.Δ. 1/1022)

- Ίδρυση Μελετητικού γραφείου με ΑΦΜ 029973782, το οποίο μέχρι σήμερα έχει συντάξει και εκπονήσει πάνω από 600 μελέτες σε αναπτυξιακά επιχειρησιακά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό δημόσιο. Τα προγράμματα αυτά αφορούν κυρίως μέτρα του Β΄ και Γ΄ ΚΠΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αναπτυξιακού Νόμου για την ίδρυση, εκσυγχρονισμό και επέκταση γεωργικών, κτηνοτροφικών και αγροτουριστικών μονάδων, Μεταποίηση γεωργικών προϊόντων.

 

Οι πλειοψηφία των μελετών αφορούν κυρίως τα μέτρα :

 

 1. Tου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου» για την «Ενίσχυση των επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις», στην ζωική παραγωγή κυρίως, για φυσικά και νομικά πρόσωπα.
 2. Των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Π.Ε.Π.) για «Επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και τις δράσεις «Προώθηση της Πολυαπασχόλησης», στην φυτική παραγωγή κυρίως, για φυσικά και νομικά πρόσωπα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.
 3. Tου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου» για την «Βελτίωση της Ηλικιακής Σύνθεσης του Αγροτικού Πληθυσμού» σε όλη τη χώρα.
 4. Tου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου» για «Επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων»
 5. Του Άξονα Προτεραιότητας 7 «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού χώρου»  του Ε.Π.Α.Α. – Α.Υ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό αγροτουριστικών, βιοτεχνικών και μεταποιητικών κυρίως μονάδών, για φυσικά και νομικά πρόσωπα.
 6. Του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER για ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό αγροτουριστικών, βιοτεχνικών και μεταποιητικών κυρίως μονάδων, για φυσικά και νομικά πρόσωπα.
 7. Tου Επιχειρησιακού Προγράμματος Μέτρο 121 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» , ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων.
 8. Tου Επιχειρησιακού Προγράμματος Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»
 9. Του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου 3908/2011 κυρίως για επενδύσεις που αφορούν τον αγροτικό τομέα αλλά και τον βιομηχανικό.
 10. Του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

 

 

Ενδεικτικά μερικές από τις μελέτες που εκπονήθηκαν, έλαβαν έγκριση και ολοκληρώθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία είναι:

 

 

 

 • Το υψηλότερο ποσό έγκρισης μελέτης αφορά την ίδρυση και την λειτουργία μιας από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές μονάδες αιγοπροβάτων στην Ελλάδα, της «Κτηνοτροφικής Μαγνησίας Α.Ε.» στον Αλμυρό Βόλου, με αρχικό ζωικό κεφάλαιο 2.700 βελτιωμένων προβάτων Lacaune και ποσό έγκρισης 3,2 εκατομμύρια ευρώ.
 • Μονάδες εκτροφής αιγοπροβάτων σε όλη την Ελλάδα συνολικής δυναμικότητας πάνω των 2.000 ζώα σε συνολικό ύψος επενδύσεων 2 εκατομμυρίων ευρώ
 • Ίδρυση δύο μελισσοκομικών μονάδων και εργαστηρίων, με τον απαιτούμενο εξοπλισμό

 

 

 

Στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγραμμάτα (Π.Ε.Π.) «Επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» :

 

 

 

 • Θερμοκηπιακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα με μηχανολογικό εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας κηπευτικών συνολικής έκτασης άνω των 50 στρεμμάτων με συνολικό ύψος επενδύσεων άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Ίδρυση και λειτουργία μονάδων καλλιέργειας μανιταριών ποικιλίας Pleurotous, συσκευαστήριο, βοηθητικοί χώροι, στην Πιερία, το Κιλκίς, την Εύβοια και τα Τρίκαλα συνολικού ύψους 1,35 εκατομμυρίων ευρώ.
 • Μηχανολογικός εξοπλισμός και γεωργικοί ελκυστήρες σε γεωργικές μονάδες της Εύβοιας σε συνολικό ύψος επενδύσεων 1 εκατομμυρίου ευρώ.

 

 

 

«Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού χώρου»  και «Επιχειρησιακά  Προγράμματα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER +» (2000 –2006)

 

 

 

 • Μονάδα παραγωγής υποστρωμάτων για την καλλιέργεια μανιταριών, δικαιούχος η Δημοτική Επιχείρηση  Τοπικής Ανάπτυξης Τυχερού Ν. Έβρου, 2003, LEADER +.
 • Δημιουργία Κέντρου Εστίασης και Αναψυχής στην Ρόδο, δικαιούχος το νομικό πρόσωπο Καλμπερκ Σιβ – Χορευτής Κων. Ο.Ε., 2005 «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού χώρου» Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου.
 • Ανέγερση επιπλωμένων κατοικιών στην Σκύρο, δικαιούχος Μαυρίκου Γεωργία, 2004, «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού χώρου» Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας.
 • Δημιουργία Κέντρου Εστίασης και Αναψυχής στην Δημητσάνα Αρκαδίας, δικαιούχος Τσαφαράς Πολυχρόνης, 2003, LEADER +.

 

 

 

Στο μέτρο 2.1 «Επενδύσεις στη Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων»

 

 

 

 • Μηχανολογικός Εκσυγχρονισμός τριών Ελαιοτριβείων στην Αρκαδία, την Εύβοια και την Φθιώτιδα σε συνολικό ύψος επενδύσεων μισό εκατομμύριο ευρώ.
 • Μηχανολογικός Εκσυγχρονισμός Οινοποιείου στη Νεμέα
 • Μηχανολογικός Εκσυγχρονισμός Μονάδας Παραγωγής Ζωοτροφών στην Σκύρο 2002, (δικαιούχος κ. Ζωοθρεπτική Σκύρου Α.Ε.).

 

 

 

Στο Μέτρο 2.7.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.

 

 

 

 • Μηχανολογικός Εξοπλισμός και εκσυγχρονισμός Βιομηχανικών μονάδων παραγωγής συνολικού ύψους επενδύσεων μισό εκατομμύριο ευρώ.

 

 

 

1987-2000  

 

Ίδρυση και λειτουργία ιδιόκτητης ανθοκομικής θερμοκηπιακής μονάδας στο Μουρίκι Θηβών συνολικής εκτάσεως 5.000 τ.μ.

 

 

 

1988

 

Ίδρυση Εταιρείας Κατασκευών Θερμοκηπίου και εξοπλισμών μέχρι σήμερα.

 

Αντιπροσωπευτικός οίκος στο εξωτερικό, ιδιοκτήτης της ο κ. Κωνσταντίνος Σαμαντούρος με την πολυετή εμπειρία του στο χώρο αναπτύσσει νέους τρόπους διαχείρισης και οργάνωσης αγροκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων ανάλογα με τις ειδικές απαιτήσεις της εκάστοτε εκμετάλλευσης. Οι κατασκευές αυτές και συγκεκριμένα τα θερμοκήπια, για την καλλιέργεια κηπευτικών, ανθέων, μανιταριών κ.α., και οι σταβλικές εγκαταστάσεις θερμοκηπιακού τύπου, έχουν έγκριση κατασκευής από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και από το Τμήμα Γεωργικών Κατασκευών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνεπώς πρόκειται για κατασκευές άμεσα επιδοτούμενες από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δανειοδοτούμενες από τα Πιστωτικά Ιδρύματα της χώρας.

 

 

 

1994

 

Ίδρυση της Βιομηχανίας Κατασκευών Θερμοκηπίου και εξοπλισμών ΑΓΡΕΚ Κ. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ Α.Ε., με σκοπός της εταιρείας σύμφωνα με το καταστατικό:

 

 1. Η κατασκευή, εκμετάλλευση και εμπορία θερμοκηπίων.
 2. Η παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και εφοδίων.
 3. Εκπόνηση μελετών αγροκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και ερευνητικών προγραμμάτων.
 4. Πιστοποίηση και επίβλεψη γεωργικών προϊόντων.
 5. Παροχή τεχνολογίας (Know How) σε άλλες εταιρείες με παρόμοιες ή συναφείς δραστηριότητες.
 6. Συμμετοχή σε άλλες εταιρείες ή κοινοπραξίες με οποιαδήποτε μορφή.

 

 

 

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας είναι :

 

 1. Η κατασκευή και εμπορία σύγχρονων μεταλλικών θερμοκηπίων προηγμένης τεχνολογίας κατασκευασμένων με υλικά υψηλής ποιότητας. Οι βασικοί τύποι είναι το Multispan (πολύρρικτο) και το Tunnel, με άνοιγμα πλάτους διαφόρων διαστάσεων.
 2. Η αντιπροσώπευση και εμπορία  σύγχρονων εξοπλισμών των θερμοκηπίων.
 3. Η κατασκευή σύγχρονων σταβλικών εγκαταστάσεων οι οποίες εξασφαλίζουν άριστες συνθήκες υγιεινής και καλής διαβίωσης των ζώων. Οι δύο βασικοί τύποι είναι το Multispan 9,6m και το Tunnel 9m.
 4. Η κατασκευή των πλέον σύγχρονων θαλάμων μανιταροκαλλιέργειας, χαμηλού κόστους με υψηλές αποδόσεις.
 5. Η κατασκευή μεταλλικών αποθηκών, στεγάστρων, αλμεκτηρίων, συσκευαστηρίων, ομβροδεξαμενών ισοθερμικών θαλάμων για πτηνοτροφία, βοοτροφία, προβατοτροφία, κονικλοτροφία, θάλαμοι εκτροφής στρουθοκαμήλων και άλλων ειδικών γεωργικών κατασκευών και ιχθυοκαλλιεργειών.
 6. Υδροπονικές εφαρμογές, παροχή υπηρεσιών – συμβουλές, οργάνωση και εγκατάσταση υδροπονικών συστημάτων, εξοπλισμών και καλλιεργειών.
 7. Σύνταξη και εκπόνηση μελετών του Γ΄ ΚΠΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

 

 

 

1998

 

Ίδρυση της εταιρείας ΖΩΟΘΡΕΠΤΙΚΗ ΣΚΥΡΟΥ ΕΠΕ με έδρα τον Δήμο Σκύρου του Νομού Ευβοίας. Και την μετατροπή της το 1999 σε ανώνυμη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «ΖΩΟΘΡΕΠΤΙΚΗ ΣΚΥΡΟΥ Α.Ε.».  Σκοπός της εταιρείας είναι :

 

 1. Η παραγωγή και εμπορία ζωοτροφών και αγροτικών εφοδίων,
 2. Η παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων,

 

Η συμμετοχή της εταιρείας σε άλλες οιασδήποτε μορφής εταιρείες ή κοινοπραξίες.

 

 

 

 

 

2000

 

Ίδρυση της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ Α.Ε.» με έδρα τον Δήμο Χαλκιδέων του Νομού Ευβοίας την εταιρεία. Σκοπός της εταιρείας είναι :

 

 1. Η παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων.
 2. Η επεξεργασία – τυποποίηση και συσκευασία Αγροτικών προϊόντων.
 3. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.
 4. Η εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων – εργαστήριο εδαφολογικών και χημικών αναλύσεων.
 5. Η παραγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού (προϊόντων φυτωρίου).
 6. Η συμμετοχή της εταιρείας σε άλλες οιασδήποτε μορφής εταιρείες ή κοινοπραξίες.

 

 

 

2007

 

Ιδρυτικό μέλος και μέτοχος της «FRESCA ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ Α.Ε.», με έδρα το Μουρίκι Θηβών του Νομού Βοιωτίας σε θερμοκηπιακές μονάδες συνολικής έκτασης 17 στρεμμάτων και σκοπό :

 

 1. Την παραγωγή και εμπορία υδροπονικών κηπευτικών αγροτικών προϊόντων
 2. Την επεξεργασία – τυποποίηση και συσκευασία αγροτικών προϊόντων
 3. Τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

 

 

 

2010

 

Ίδρυση της εταιρείας «ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΓΡΕΚ Κ. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ ΑΕ & ΣΙΑ ΕΕ »με ιδιόκτητη θερμοκηπιακή μονάδα συνολικής εκτάσεως 25 στρεμμάτων με έδρα τα Φιλίσια του Δήμου Ν.Καζαντζάκη του Νομού Ηρακλείου την εταιρεία. Σκοπός της εταιρείας είναι :

 

 1. Η παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων, οπωροκηπευτικών και ανθέων σε πρότυπες υδροπονικές καλλιέργειες
 2. Η επεξεργασία – τυποποίηση και συσκευασία Αγροτικών προϊόντων.

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ

 

 

Η διεύρυνση των γνώσεων του κ. Σαμαντούρου Κωνσταντίνου και η συνεργασία με πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και η συμμετοχή του σε ερευνητικά προγράμματα είναι απαραίτητος στόχος για την συνεχή ανάπτυξη και ενημέρωση.

 

1984 

Γ΄ Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο στην Κέρκυρα με θέμα « Ηεπίδραση της ανακύκλωσης των υγρών μιας ανοικτής αναερόβιας δεξαμενής αποβλήτων χοιροστασίου πάνω στη λειτουργία της» εισηγητές ο κ. Σαμαντούρος Κ., και ο Λέκτορας κ. Γεωργακάκης Δ.

 

1997

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τ.Ε.Ι Ηπείρου πραγματοποιεί ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Εφαρμογή Υδροπονικών Συστημάτων Καλλιέργειας Κηπευτικών Σε Υποστρώματα Νέων Πορωδών Υλικών».

 

2003

Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Εργαστήρι Γεωργικών Κατασκευών διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Ανάγκες σε εξοπλισμό για την ορθολογική επεξεργασία των γεωργό-κτηνοτροφικών αποβλήτων και δυνατότητες κανοποίησης τους από την εγχώρια αγορά – πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις» στόχος της Ημερίδας είναι:

α) η παρουσίαση των προϊόντων τους από τους ίδιους τους κατασκευαστές και μελετητές του χώρου, που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά,

β) η ενημέρωση πάνω στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις και τέλος η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στη διαχείριση των γεωργό-κτηνοτροφικών αποβλήτων.

Σε συνεργασία πάλι με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Γεωργικών Κατασκευών διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση των αποβλήτων πτηνο-κτηνοτροφικών μονάδων και δυνατότητες επιλογής του κατάλληλου εξοπλισμού από την εγχώρια αγορά», στόχος της Ημερίδας είναι: η ενημέρωση για την καλύτερη λειτουργία των μηχανικών διαχωριστών και για τους επιφανειακούς αεριστές διάχυσης, και για την καινούρια πρωτοποριακή νέου τύπου εγκαταστάσεως εκτροφής αιγοπροβάτων, στρουθοκαμήλων κλπ.

 

2004

Σε συνεργασία με αναγνωρισμένα ιδρύματα και εταιρείες του εξωτερικού συμμετέχει ως κύριος εταίρος (Contactor) στο πρόγραμμα “Development Of Protective Structures Covered With Permeable Materials For Agricultural Use” μτφ. «Προστατευτικές Κατασκευές Για Τη Γεωργία Καλυμμένες Με Διαπερατά Υλικά» με διακριτικό τίτλο “Agronets”. Σε εξέλιξη βρίσκεται το ερευνητικό πρόγραμμα AGRONETS που διεξάγεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Wangenigen της Ολλανδίας και άλλων διεθνών οργανισμών για την εύρεση και αξιολόγηση νέων αντιχαλαζικών συστημάτων υψηλής προστασίας και χαμηλού κόστους. Το πρόγραμμα αυτό διεξάγεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος CRAFT για την προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων μέσων και διαδικασιών στην παραγωγή. Τα οφέλη μας από την ενεργό συμμετοχή στο πρόγραμμα προέρχονται αφενός από την συσσώρευση γνώσεων και εμπειριών πάνω στο αντικείμενο και αφετέρου  από το δικαίωμα της εμπορικής εκμετάλλευσης των παραγόμενων προϊόντων και του Know How που αποκτά η εταιρεία του κ. Σαμαντούρου Κωνσταντίνου ΑΓΡΕΚ Κ. ΣΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ Α.Ε. μετά το πέρας του προγράμματος. Από το πρόγραμμα αυτό θα αντλήσει όλες τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές για την δημιουργία των νέων προϊόντων που θα παράγει.

 

1997

Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, πραγματοποίησε ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Εφαρμογή Υδροπονικών Συστημάτων Καλλιέργειας Κηπευτικών σε Υποστρώματα Νέων Πορωδών Υλικών» στα πλαίσια του ΠΑΒΕ 97-ΒΕ-43. Τα συμπεράσματα που αντλήθηκαν από το πρόγραμμα χαρακτηρίστηκαν ως άκρως ενθαρρυντικά για την πορεία των πορωδών υλικών στην εγχώρια και διεθνή αγορά και παρουσιάστηκαν στο παγκόσμιο συνέδριο στη Σουηδία. (INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GROWING MEDIA & HYDROPONICS, ALNAPS SWEDEN). Επιπλέον ο κ. Σαμαντούρος υπήρξε χορηγός σε αρκετά συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.   Πιο συγκεκριμένα ήταν χορηγός στο παγκόσμιο συνέδριο “International Symposium, Growing Media and Hydroponics” στη Χαλκιδική, όπως επίσης και στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, International Symposium Of Growing Media & Hydroponics 21o Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης Οπωροκηπευτικών. Ακόμα μια σημαντική συνεργασία του κ. Σαμαντούρου με τo Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Τμ. Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγρ. Περιβάλλοντος, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  την οποία χρηματοδότησε είναι η προσπάθειά τους αυτή για την έρευνα στον τομέα των θερμοκηπίων, στην οποία τμήματα έρευνας που υλοποιούνται από το Εργαστήριο στον τομέα της κατασκευής, του εξοπλισμού και του ελέγχου περιβάλλοντος των θερμοκηπίων καθώς και στον τομέα των υδροπονικών καλλιεργειών. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαντούρος Κωνσταντίνος, έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων και έχει συγχρηματοδοτήσει τα παρακάτω ερευνητικά έργα τα οποία υλοποιούνται από το Εργαστήριο:

 

2005 -2008

Πρόγραμμα ενίσχυσης του ερευνητικού δυναμικού ΠΕΝΕΔ 2003, με τίτλο: «Βελτιστοποίηση της διαχείρισης του κλίματος σε μεσογειακά θερμοκήπια κατά τη χειμερινή περίοδο». Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη και βελτιστοποίηση ενός βιοφυσικού προσομοιώματος του θερμοκηπίου για καλλιέργεια τομάτας με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση του κλίματος των θερμοκηπίων τη χειμερινή περίοδο ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους των παραγωγών.

 

2007 – 2008

Πρόγραμμα Ανθρώπινα δίκτυα ερευνητικής και τεχνολογικής επιμόρφωσης-β’ κύκλος, με τίτλο: «Νέες τεχνολογίες για θερμοκήπια φιλικότερα στο περιβάλλον». Το έργο αποσκοπεί στη συγκρότηση ενός δικτύου με στόχο την οργάνωση, τη διαχείριση και την αξιοποίηση της σύγχρονης γνώσης στο τομέα των θερμοκηπίων προκειμένου να γίνει δυνατή η διάχυσή της. Παράλληλα, καθώς το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Παν. Θεσσαλίας έχει δραστηριοποιηθεί αρκετά στον τομέα της μελέτης του εξοπλισμού και της διαχείρισης των υδροπονικών καλλιεργειών, συνεργάζεται στον τομέα αυτό στενά με τον κ. Σαμαντούρο Κωνσταντίνο, προκειμένου να μπορέσει να καταστήσει δυνατή την ολοκληρωμένη διαχείριση του συστήματος παραγωγής θερμοκήπιο- κλίμα- καλλιέργεια, την βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων, την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη μείωση των χημικών εκροών προς το περιβάλλον.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο κ. Σαμαντούρος Κωνσταντίνος ήταν χορηγός στο συνέδριο «Νέες Τεχνολογίες για Θερμοκήπια Φιλικά στο  περιβάλλον με έμφαση στην Υδροπονία» Επιπρόσθετα έλαβε μέρος στο «International Conference and British Israeli Workshop on Greenhouse Techniques Towards the 3rd Millenium» το οποίο έλαβε χώρα στο Ισραήλ.

 

2008

Στις 22 Ιουλίου του 2008 απονέμεται το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στον εφευρέτη Σαμαντούρο Κωνσταντίνο το οποίο έχει διεθνή ταξινόμηση και η πατέντα που εφευρέτησε  ο κ. Σαμαντούρος φέρει τον τίτλο «ΠΛΑΣΤΙΚΑΛΥΨΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ».

 

Στον τομέα των εξοπλισμών της υδροπονίας έχει να επιδείξει το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης MACQU, το οποίο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου υδρολίπανσης σε υποστρώματα υδροπονίας και NFT  καθώς και αυτόματου ελέγχου κλιματολογικών συνθηκών περιβάλλοντος έχοντας την δυνατότητα για πλήρη και ακριβή έλεγχο όλων των παραμέτρων λειτουργίας των θερμοκηπίων. Η εταιρεία του κ. Σαμαντούρου Κωνσταντίνου είναι η μόνη εταιρεία που αναλαμβάνει, όχι μόνο την εγκατάσταση αλλά τη διαχείριση και τη συνεχή υποστήριξη πλήρως αυτοματοποιημένων υδροπονικών συστημάτων.

Παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις συμμετέχοντας ενεργά στα Ερευνητικά Προγράμματα, η συνεχής παρουσία των εταιρειών του σε Διεθνές αλλά και σε εγχώριες εκθέσεις του κλάδου, ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τους δείκτες της επιχειρηματικής επιτυχίας, καθώς προωθούνται ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στην παγκόσμια αγορά.

 

Τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα δεν εστιάζονται μόνο στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δραστηριοποιείται με επιτυχία στις αγορές του εξωτερικού, πραγματοποιώντας εξαγωγές σε Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο, Ρουμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία, Ρωσία, Τουρκία κ.α.

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


Αγγλικά
 

 

ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

 

Άριστη Χρήση του Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων, Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου)