Ελληνικά Θερμοκήπια
logo_ellinika_thermokipia

Ελληνικά Θερμοκηπια ΑΕ

Σπορόφυτα

  • Σπορόφυτα υψηλής ποιότητας
  • Πιστοποιημένα προϊόντα
  • Η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα στα Βιολογικά Σπορόφυτα
  • Προηγμένα συστήματα καλλιέργειας
  • Εμβολιασμένα
  • Εκσυγχρονισμός αξίας 600.000 €

Προμηθευτείτε σπορόφυτα για την καλλιέργεια σας από τα Ελληνικά Θερμοκήπια Α.Ε.

Εφοδιαστείτε με άριστο πολλαπλασιαστικό υλικό και βάλτε τις καλύτερες δυνατές βάσεις για την καλλιέργεια σας. Αναβαθμίζοντας μεθόδους καλλιέργειας και εγκαταστάσεις τα Ελληνικά Θερμοκήπια ΑΕ, η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που μπήκε στην παραγωγή βιολογικών σποροφύτων, ανανεώνει την σχέση εμπιστοσύνης με τον παραγωγό. Οι εγκαταστάσεις είναι υπό ανακαίνιση και εφαρμόζεται νέο λεπτομερές πρωτόκολλο παραγωγής.  

 

Επικοινωνία:

Φυτώριο-Υποκ/μα:

Μουρίκι Θηβών

Τηλ. 22620 96477

Fax. 22620 96478

 

Εδρα: Θέση "Φουσαζάνι" Δ. Ανθηδώνος, Χαλκίδα, 34100

Τηλ. 22210 78502, 2210 85448

Fax. 22210 62502

 

Σύστημα υδροπονικής επίπλευσης για σπορόφυτα (float system)

Τα Ελληνικά Θερμοκήπια Α.Ε. εγκαινιάζουν νέα πρότυπα καλλιέργειας σποροφύτων. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα παραγωγής σποροφύτων που έχει επιδείξει καλύτερες αποδόσεις στην ποιότητα των σποροφύτων σε σχέση με τις παλιότερες μεθόδους. Είναι ιδανικό για την παραγωγή σποροφύτων κηπευτικών όπως η τομάτα, το μαρούλι, όλων των ειδών οι σαλάτες (iceberg, butterhead, lolo) καθώς και για τα λάχανα και μπρόκολα.

ο σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την παραγωγή σποροφύτων καπνού αλλά η εφαρμογή του στην χώρα μας για παραγωγή σποροφύτων κηπευτικών είναι σχετικά πρόσφατη.

Η βασική ιδέα είναι να μετατρέψουμε την απλή άρδευση σε σύστημα υδρολίπανσης, παρέχοντας στο φυτάριο τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Τα φυτά αναπτύσσονται σε δίσκους πολυστερίνης (φελιζόλ), οι οποίοι αφήνονται να επιπλεύσουν σε δεξαμενές με θρεπτικό διάλυμα. Το ριζικό σύστημα έχει τον όγκο του αέρα που απαιτείται για την απαραίτητη οξυγόνωση, αφού λόγω του δίσκου πολυστερίνης που επιπλέει, ο κύριος όγκος των ριζών (με την «μπάλα» τύρφης που τις περιβάλλει) είναι έξω από το νερό. Με αυτό τον τρόπο οι ρίζες βρίσκονται σε ένα περιβάλλον ιδανικής σύνθεσης και επομένως το φυτό παρουσιάζει μία αλματώδη ανάπτυξη.

Η σύσταση του διαλύματος σε θρεπτικά στοιχεία ελέγχεται συνεχώς και διορθώνεται κατάλληλα έτσι ώστε το φυτό να δέχεται την ιδανική θρέψη σε όλα τα στάδια ανάπτυξής του. Έτσι δεν χρειάζεται επιπλέον επεμβάσεις σε άρδευση σε όλη την διάρκεια της παραγωγής αφού τα φυτά προσλαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά απευθείας από τις δεξαμενές τις οποίες πριν έχουμε εμπλουτίσει με υδατοδιαλυτά λιπάσματα. Επιπλέον επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη οικονομία σε λιπάσματα και νερό γιατί παραμένουν στις δεξαμενές έως εξαντλήσεως τους χωρίς να υπάρχουν απώλειες από απορροές.

Τα φυτά λόγω της ευρωστίας που αποκτούν, παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ασθένειες και σε συνδυασμό με την έλλειψη υποστρώματος, μειώνεται ή και εκμηδενίζεται η ανάγκη φυτοπροστατευτικών ουσιών - φυτοφαρμάκων.

Το αποτέλεσμα είναι να λαμβάνονται ποσοτικά μεγαλύτερες, ποιοτικά καλύτερες και αριθμητικά περισσότερες καλλιέργειες ανά έτος, από οποιοδήποτε άλλο γνωστό σύστημα καλλιέργειας.

 

Κάντε click στις εικόνες για μεγένθυση:

 
facebook ecoOur systems are hosted on ecoservers